William Morris kiállitás

William Morris egy angol iparművész, költő és író. Morris egy igazi viktoriánus művész és iró volt. William Morris 1834-ben született és 1896-ban halt meg 62 éves korában.
Anarchy and Beauty

Morrisnak kiemelkedően nagy hatása volt a tradicionális brit iparművészet kialakulásához és a gyártási folyamataihoz is. William Morris nevéhez szorosan kapcsolódik az „Arts and Crafts” mozgalomhoz és a preraffaelita testvériséghez is. Az „Anarchy and Beauty” kiállitáson keresztül a látogatóknak lehetőségük lesz, hogy jobban megismerjék William Morris életét és művészetét is egyaránt. A kiállitás lehetőséget nyújt, hogy Morris művészetét és az emeberkhez és az akkori világhoz való viszonyát új szemszögből ismerd meg. A tárlaton számos fennmaradt festmény, rajz és rengeteg személyes tárgy lesz kiállitva William Morristól és ez az első nagyobb kiállitás a művész életéről és munkásságáról. A tárlat során a festményeken és rajzokon kivül megismerheted a William Morris által tervezett és használt bútorokat, bútorszöveteket, szőnyegeket és falikárpitokat is.

A tárlat során Morris kortárs művész társaitól, Dante Gabriel Rossettitől és Edward Burne-Jonestól fennmaradt festményeket, rajzokat ékszereket és bútorokat, személyes tárgyakat is lehetőséged lesz közelebbről megvizsgálni. Az „Anarchy and Beauty” kiállitás a National Portrait Galleryben lesz látható az angol fővárosban Londonban. A tárlat 2014. október 16-tól egészen 2015. január 15-ig vár minden látogatót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük