Blog

Robbie Williams 2024-ben érkezik a BST Hyde Parkba

Robbie Williams, a brit popsztár 2024. július 6-án, szombaton a londoni BST Hyde Park fesztivál főzenekara lesz. Ez lesz a második alkalom, hogy a fesztivál élén áll, miután korábban 2019-ben fellépett. Williamshez csatlakozik Andrea Bocelli olasz tenor, aki 2024. július 5-én, pénteken lép fel.

A BST Hyde Park Festival az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb zenei fesztiválja, amely évente több ezer zenekedvelőt vonz. A fesztivál változatos művészeiről ismert, a popsztároktól a klasszikus zenészekig 45.

BST Hyde Park

Az idei fesztivál az eddigi legjobbak egyikének ígérkezik, a zene két legnagyobb neve lép fel. Robbie Williams és Andrea Bocelli rajongói biztosan el lesznek ragadtatva a hírtől, és a jegyek várhatóan gyorsan elfogynak 13.

Jelölje be naptárát 2024. július 5-re és 6-ra, és készüljön fel egy felejthetetlen zenei hétvégére a BST Hyde Parkban!

Hol lehet olcsó ruhákat vásárolni Londonban? Hová mennek a helyiek?

London, a sokszínű kultúrájáról és ikonikus nevezetességeiről ismert nyüzsgő metropolisz fantasztikus lehetőségeket kínál a pénztárcabarát ruhavásárláshoz is. Ha szeretné felfedezni, hogy a helyiek hová mennek megfizethető divatleletekért, itt van egy útmutató a város néhány rejtett gyöngyszeméhez. A londoni vásárlásról itt olvashat bővebben.

Olcsó ruhák Londonban? Tessék!

London soha nem olcsó, de nagyobb esélye van arra, hogy olcsó termékeket szerezzen az alább felsorolt helyeken.

1. Brick Lane piac:
A divatos East Enden található Brick Lane Market a takarékos vásárlók menedéke. Vintage és használt ruhák keverékét találja, gyakran kedvező áron. A vasárnaponként nyitva tartó, nyüzsgő piac kiegészítők, kézzel készített tárgyak és nemzetközi utcai ételek eklektikus választékával is büszkélkedhet. Cím: Brick Lane, London E1 6QL, Egyesült Királyság.

2. Primark (Oxford Street):
A költségvetés-tudatos helyiek körében népszerű Primark on Oxford Street egy hatalmas üzlet, amely megfizethető ruházati lehetőségek széles választékát kínálja. A divatos divatdaraboktól a ruhatár alapvető kellékeiig a Primark tökéletes választás azok számára, akik spórolni szeretnének, miközben stílusosak maradnak. Cím: 499-517 Oxford St, London W1K 7DA, Egyesült Királyság.

3. Jótékonysági üzletek a Marylebone High Streeten:
A Marylebone High Street nem csak csúcskategóriás vásárlásra szolgál; Néhány bájos jótékonysági üzletnek is otthont ad. Ezek a takarékossági üzletek gyakran előre szeretett ruhákat kínálnak megfizethető áron, és vásárlásai jótékonysági célokra járulnak hozzá. Ez egy win-win! Cím: Marylebone High St, London W1U 5JD, Egyesült Királyság.

4. Peckham szintek:
A Peckham Levels egy kreatív központ, egyedülálló vásárlási színtérrel. Itt független butikok és pop-up üzletek találhatók, amelyek vintage és kortárs divat keverékét kínálják. A változatosság biztosítja, hogy minden ízlésnek és költségvetésnek legyen valami. Cím: Peckham Town Centre parkoló, 95A Rye Ln, London SE15 4ST, Egyesült Királyság.

5. Wembley Park piac:
A Wembley Park Market kincsesbánya azok számára, akik megfizethető ruházatot keresnek. Számos standdal és árussal stílusok és kiegészítők széles skáláját fedezheti fel. Ez a piac hűen tükrözi London sokszínű divatvilágát. Cím: Wembley Park, Wembley HA9 0FD, Egyesült Királyság.

Összefoglalva, London divatjelenete nem korlátozódik a csúcskategóriás butikokra; Rengeteg olyan hely van, ahol a helyiek fantasztikus ajánlatokat kapnak ruhákra. Akár vintage piacokat, takarékossági üzleteket vagy outlet üzleteket fedez fel, ezek a helyek megfizethető és stílusos lehetőségeket kínálnak, amelyek minden ízlésnek megfelelnek. Jó vásárlást!

Andrea Bocelli 2024-ben érkezik a BST Hyde Parkba

Még mindig várjuk a pontos dátumokat és a BST Hyde Parkba 2024-ben érkező művészek teljes listáját, de az első művészt nemrég jelentették be… Andrea Bocelli. Ez egy fantasztikus esemény lesz rajongók ezrei számára.

Már lehet jegyet vásárolni a koncertre a hivatalos jegyoldalakon, például a TicketMasteren.

Az Andrea Bocelli koncertet július ötödikén, pénteken tartják. Ennek alapján biztosan tudjuk, hogy a BST Hyde Park ezen időpontok köré lesz rendezve, megkönnyítve ezzel a londoni utazás megtervezését.

Ki az Andrea Bocelli? Nagyon egyszerű nyelven elmagyarázva!

Andrea Bocelli nagyon híres énekes. Olaszországban született 1958. szeptember 22-én, egy Labatico nevű városban. Olaszország gyönyörű ország Európában.

Amikor Andrea kisfiú volt, nagyon szerette a zenét. Nagyon jól tudott énekelni. De történt valami, amikor 12 éves volt, ami megváltoztatta az életét. Andreát meccs közben eltalálta egy focilabda, és fájt a szeme. Ezután nem látott jól. Végül teljesen megvakult. Annak ellenére, hogy nem látott, nem hagyta, hogy ez megakadályozza abban, hogy szeressen és zenéljen.

Andrea Bocelli híres lett csodálatos hangjáról. Klasszikus zenét énekel, ami egy különleges zene, amely nagyon régóta létezik. Pop dalokat és más gyönyörű dallamokat is énekel. Az emberek a világ minden táján szeretik a hangját, mert erőteljes és érzelmes.

Andrea karrierjének egyik nagy pillanata az volt, amikor egy másik híres énekessel, Sarah Brightmannel énekelte a „Con te partirò” („Ideje búcsút mondani”) című dalt. Ez a dal hatalmas sláger lett, és sokan először hallották Andrea hangját. Ezt követően még híresebb lett.

Andrea Bocelli rengeteg lemezt adott el. A lemezek olyanok, mint a zenei CD-k vagy dalok, amelyeket az emberek meghallgathatnak. Képzeld el ezt: több mint 90 millió lemezt adott el világszerte! Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy egy nagy országban szinte mindenki hallgatta a zenéjét. Az emberek szeretik az albumait, és azért vásárolják meg őket, hogy hallják gyönyörű hangját.

Annak ellenére, hogy nem lát, Andrea Bocelli sok nagyszerű dolgot ért el az életében. Ragyogó példája annak, hogy a tehetség és az elszántság hogyan segíthet legyőzni a kihívásokat. Ma továbbra is énekel és megosztja gyönyörű zenéjét az emberekkel a világ minden tájáról.

Hyde Park, London

Mi az a BST Hyde Park?

A BST Hyde Park egy nagy, izgalmas esemény, amely Londonban, egy angliai városban történik. Ez egy különleges hely, ahol sok ember jön össze, hogy élvezze a zenét, a szórakozást és a jó időket. Tudjunk meg többet erről a klassz eseményről!

Először is, a BST a British Summer Time rövidítése. Ez az évnek az az időszaka, amikor hosszabbak a nappalok, és melegebb az idő. Tehát a londoni emberek úgy döntöttek, hogy megünneplik ezt a fantasztikus időt egy hatalmas parti megszervezésével az egyik leghíresebb parkban, a Hyde Parkban.

Az esemény olyan, mint egy nagy fesztivál, amely több napig tart. Nem csak a zenéről van szó, bár fantasztikus koncertek vannak híres énekesekkel és zenekarokkal. Élvezheti az ízletes ételeket, játszhat és más izgalmas tevékenységekben is részt vehet.

Számos jól ismert zenész és művész lép fel a BST Hyde Parkban. Az emberek a világ minden tájáról jönnek, hogy meghallgassák kedvenc dalaikat és jól érezzék magukat. Olyan, mint egy óriási szabadtéri koncert, ahol mindenki táncolhat, énekelhet és csodálatos emlékeket szerezhet.

Családok és barátok gyűlnek össze a Hyde Park zöld füvén, pikniktakarókat és mosolyokat hozva. Nagy képernyők vannak, hogy mindenki láthassa az előadókat, még a tömeg hátuljáról is. Ez egy barátságos és boldog légkör, ahol minden korosztály együtt szórakozhat.

A BST Hyde Park egyik különlegessége, hogy közelebb hozza az embereket a természethez. Nagyszerű zenét élvezhet, miközben a park fáinak és virágainak szépsége veszi körül. Ez egy egyedülálló élmény, amely még élvezetesebbé teszi az eseményt.

Dióhéjban a BST Hyde Park a nyár, a zene és a közösség fantasztikus ünnepe. Ez az az idő, amikor az emberek összejönnek, hogy robbantsanak és maradandó emlékeket hozzanak létre. Tehát, ha valaha is lehetősége nyílik Londonba látogatni a brit nyári időszámítás alatt, feltétlenül nézze meg a BST Hyde Parkot egy felejthetetlen élményért!

Szeretne többet olvasni más londoni koncertekről és eseményekről? Kattintson ide, hogy megtudja, mi folyik Londonban!

Hét ok, amiért érdemes Oxfordba látogatni egy egynapos kiránduláson Londonból – Oxford gazdag történelmének és kultúrájának felfedezése egy nap alatt

Csak egy rövid vonatútra London nyüzsgő városától, Oxford a történelem, az akadémia és az időtlen báj magával ragadó keverékével hívogat. Bár London saját látnivalókkal büszkélkedhet, íme hét kényszerítő ok, amiért érdemes megfontolnia egy egynapos kirándulást Oxfordba.

1. Rangos egyetemi örökség

„Fedezze fel Anglia akadémiai szívét”

Oxford ad otthont a világ egyik legrégebbi és legrangosabb egyetemének, az Oxfordi Egyetemnek. Egynapos kirándulása során felfedezheti a történelmi főiskolákat, könyvtárakat és kerteket, amelyek számtalan tudós elméjét táplálták, köztük olyan híres öregdiákokat, mint J.R.R. Tolkien és Albert Einstein.

2. Építészeti csodák

„Csodálja meg az építészeti nagyszerűséget”

Oxford építészete vizuális ünnep. A lenyűgöző Radcliffe kamerától a díszes Bodleian könyvtárig és az ikonikus Christ Church székesegyházig a város az építészeti csodák kincsesbányája. Sétáljon végig a macskaköves utcákon, és utazzon vissza az időben.

Oxford

3. Irodalmi inspirációk

„Séta az irodalmi legendák nyomában”

Az irodalom szerelmeseinek Oxford olyan irodalmi zarándoklatot kínál, mint senki más. Látogasson el az Eagle and Child Pubba, ahol J.R.R. Tolkien és C.S. Lewis találkozott, vagy fedezze fel Lewis Carroll „Alice kalandjai Csodaországban” című könyvének inspirációit.

4. Botanikai szépség

„Pihenjen a nyugodt botanikus kertben”

Tartson egy kis szünetet a városi nyüzsgésben az oxfordi botanikus kert felfedezésével. 1621-ben alapították, ez a világ egyik legrégebbi botanikus kertje. A gyönyörűen parkosított terület békés visszavonulást biztosít a természet szépségének élvezetéhez.

5. Világszínvonalú múzeumok

„Merüljön el a kultúrában és a történelemben”

Kis mérete ellenére Oxford számos világszínvonalú múzeummal büszkélkedhet. Az Ashmolean Múzeum például hihetetlen művészeti és műtárgygyűjteménynek ad otthont a világ minden tájáról. Töltsön egy kis időt kulturális ismereteinek gazdagításával.

6. Harry Potter kapcsolatok

„Tapasztalja meg a Roxfort varázsát”

Harry Potter rajongók, örüljetek! Az oxfordi Christ Church College inspirálta a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Iskolát. Sétálj végig a Nagyteremben, amely a Roxfort ebédlőjének jeleneteit ihlette a filmekben, és érezd, ahogy a varázslat életre kel.

7. Folyóparti nyugalom

„Élvezze a nyugodt pillanatokat a Temze mellett”

Oxford közelsége a Temzéhez lehetőséget nyújt folyóparti sétákra, piknikekre vagy akár puntingra a folyón. Ez a nyugodt környezet lehetővé teszi, hogy lazítson és élvezze a békés légkört.

Összefoglalva, egy egynapos kirándulás Oxfordba Londonból a történelem, a kultúra és a természeti szépség kellemes keverékét kínálja. Akár az akadémia, az építészet, az irodalom iránt érdeklődik, vagy egyszerűen csak pihentető menekülésre vágyik, Oxford minden utazónak kínál valamit. Tehát pattanjon fel egy vonatra Londonból, és merüljön el Oxford örökségének gazdag kárpitjában a következő napi kiránduláson. Nem fog csalódni.

9-es busz Londonban – tökéletes busz a turisták számára!

London egy olyan város, amelyet átitat a történelem és a kultúra, és nincs jobb módja annak, hogy megtapasztalja a várost, mint felpattanni egy buszra és felfedezni a látnivalókat. A turisták egyik legnépszerűbb buszjárata a 9-es busz, amely a város legikonikusabb tereptárgyain keresztül vezet.

A 9-es számú buszjárat a város szívében található Aldwych-tól a London nyugati részén található Hammersmith-ig tart. Útközben megnézheti London leghíresebb látnivalóit, köztük a Trafalgar teret, a Piccadilly Circust és a Royal Albert Hallt. A buszút körülbelül 8 mérföld hosszú, és a forgalomtól függően körülbelül 45 percet vesz igénybe.

Kilences busz Londonban

Aldwychból indulva a busz áthalad a Strandon, elhalad a Somerset House és a Courtauld Gallery mellett, mielőtt a Trafalgar tér felé tartana. Itt látható az ikonikus Nelson-oszlop, a Nemzeti Galéria és a teret őrző híres oroszlánszobrok. Továbbhaladva a busz áthalad a Piccadilly Circuson, ahol láthatja a híres reklámtáblák káprázatos fényeit és Eros szobrát.

Ahogy a busz halad tovább, elhalad a Hyde Park Corner mellett, ahol láthatja a Wellington Arch-ot és a Hyde Park bejáratát. Nyugat felé haladva látni fogja a Royal Albert Hall-t, a zene és szórakozás ikonikus helyszínét, valamint a Természettudományi Múzeumot. Végül a busz Hammersmithben fejezi be útját, ahol felfedezheti a környéket, vagy csatlakozhat más közlekedési kapcsolatokhoz.

A 9-es busz tökéletes a turisták számára, mivel megfizethető módot kínál London leghíresebb látnivalóinak megtekintésére. A vezetett túrákkal vagy a hop-on-hop-off buszokkal ellentétben egyszerűen jegyet vásárolhat, és hátradőlhet és pihenhet, miközben a busz a városon keresztül utazik. Az emeletes buszok is egyedülálló élményt nyújtanak, hiszen a legfelső fedélzeten ülve madártávlatból láthatjuk a várost.

A 9-es busz gyakran egész nap közlekedik, így megtervezheti utazását a menetrendjének megfelelően. Érintés nélküli fizetési kártyával vagy Oyster kártyával is fizethet az utazásért, így könnyen és kényelmesen használható.

Összefoglalva, ha megfizethető és egyedi módot keres London felfedezésére, a 9-es busz a tökéletes választás. Kényelmes útvonalával és a város leghíresebb látnivalóinak megtekintésének lehetőségével nagyszerű módja annak, hogy megtapasztalja London legjavát. Akkor miért nem pattan fel a fedélzetre, és nézze meg, hová vezet az út?

Kilences busz Londonban – a teljes útvonal megállókkal.

  • Aldwych / Bush-ház
  • Savoy utca
  • Bedford utca
  • Charing Cross állomás
  • Trafalgar tér
  • Regent Street / St James’s
  • Piccadilly Cirkusz
  • Old Bond Street / Királyi Akadémia
  • Green Park állomás
  • Zöld park / Alkotmány-hegy
  • Hyde Park sarokállomás
  • Knightsbridge állomás / Harrods
  • Knightsbridge laktanya
  • Wales hercegének kapuja
  • Kiállítási út
  • Royal Albert terem
  • Palotakapu
  • Kensington-palota
  • High Street Kensington állomás
  • Phillimore kertek
  • Design Múzeum
  • Warwick kertek
  • Kensington Olympia állomás
  • North End út
  • Patak zöld
  • Latymer Bíróság
  • Hammersmith Broadway
  • Hammersmith buszpályaudvar