Piccadilly Circus

A Piccadilly Circus egy híres és fontos tér Londonban. Erős fényeiről és nagy elektronikus kijelzőiről ismert, és 1819 óta élvezi ezt a státuszt. A tér London szívében található, és sokan látogatják, azért is, mert ez a híres Soho kerület egyik bejárati ajtaja.

A Piccadilly Circus azért vált fontossá, mert ez egy központi pont, ahol számos forgalmas út találkozik. Olyan, mint egy csomópont, ahol az emberek különböző irányokba mehetnek. A nagy elektronikus táblák és a színes fények kiemelik, és sok turista szeret ott fényképezni.

A történelem során a Piccadilly Circus fontos események helyszíne volt. A második világháború alatt az elektronikus kijelzőket kikapcsolták, hogy elkerüljék a figyelmet a légitámadások során. A háború után újra kigyulladtak a fények, és a tér újra élénk lett.

Ma a Piccadilly Circus még mindig népszerű hely. Ez egy találkozóhely, egy hely a kikapcsolódásra és a szórakozás központja. Számos színház és üzlet veszi körül a teret, így London élénk része. Az emberek összegyűlnek ünnepségekre, rendezvényekre, vagy csak azért, hogy élvezzék az élénk légkört.

Ez a West End központja, ahol nagy a forgalom a térre vezető öt útról. A téren található egy szökőkút, és a tér körül megtalálhatók azok a nagy neonreklámok, amelyek a tér egyik fő szimbólumává váltak.

Metró: Picadilly Circus

Picadilly Cirkusz