Big Ben

Ha meg akarja látogatni London egyik legikonikusabb nevezetességét, a Big Bent, akkor jó helyen jár. A Big Ben valójában a Westminster-palota óratornyának Nagy Harangjának beceneve. Ennek ellenére az egész óratorony szinonimájává vált, és London egyik legismertebb szimbóluma. Itt van, amit tudnia kell a Big Ben látogatásáról.

Nagy Ben

A Big Ben története és eredete

A Big Ben 1859-ben készült el, és hivatalosan Elizabeth Tower néven ismert. Augustus Pugin építész tervezte, és Sir Benjamin Hallról, az építés idején a munkák biztosáról nevezték el. A torony 315 láb magas, és London ikonikus szimbólumává vált.

Miért olyan népszerű ma a Big Ben a turisták körében?

A Big Ben London egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, évente több ezer látogató özönlik a toronyba. A torony feltűnő kialakítása és történelmi jelentősége miatt kötelező látogatási célpont mindenkinek, aki Londonba utazik. Ezenkívül az órában megszólaló harang London hangzásvilágának alapvető részévé vált.

Belépődíj és nyitvatartási idő

Sajnos az Erzsébet-torony belseje nem nyitott a nagyközönség számára általános látogatásra. A látogatók azonban továbbra is kívülről tekinthetik meg a tornyot, és lenyűgöző építészetét és történelmét élvezhetik. A torony éjszaka ki van világítva, így gyönyörű látványt nyújt a nap lemente után.

Buszok a Big Benhez

Ha meg akarja látogatni a Big Ben-t, számos busszal juthat el oda. Néhány a legnépszerűbb útvonalak közül:

  • 11-es busz: Ez az útvonal a Fulham Broadway-től indul és a Liverpool Street állomáson ér véget, elhaladva London számos híres látnivalója mellett, beleértve a Big Ben-t is.
  • 88-as busz: Ez az útvonal Clapham Commonból indul és Camden Townban ér véget, elhaladva a Big Ben és más népszerű turisztikai célpontok, például a London Eye és a Trafalgar Square mellett.
  • RV1 busz: Ez az útvonal a Covent Gardentől a Tower Gatewayig tart, és útközben elhalad a Big Ben mellett.

A Big Ben elérésének egyéb módjai

A buszozás mellett számos más közlekedési lehetőség is van a Big Benbe való eljutáshoz. A londoni metróval eljuthat a Westminster állomásra, csak egy rövid sétára a toronytól. A Temze mentén hajóval is eljuthat, hogy egyedülálló kilátást nyújtson a toronyra a vízről.

Összefoglalva, ha londoni utazást tervez, és szeretné látni a város egyik legikonikusabb nevezetességét, a Big Ben kötelező látogatási célpont. Bár nem mehet be a toronyba, sokféleképpen megcsodálhatja lenyűgöző kialakítását és történelmi jelentőségét. Tehát akár busszal, akár metróval utazik, akár hajóra pattan, szánjon időt arra, hogy ellátogasson a Big Benbe londoni utazása során.

Big Ben képek