Giovanni Battista Moroni kiállítás

Giovanni BattistaEz a kiállítás Giovanni Battista Moroni életét és munkásságát fogja bemutatni. A kiállítas a festő egész munkásságát átfogóan mutatja be az érdeklődök számára. Giovanni Battista Moroni egy olasz festő volt, aki 1520 körül született és 1579-ben halt meg.

Ő az egyik legkiemelkedőbb késői velencei reneszánsz és manierizmus festők egyike és a legjobb olasz festők között tartják számon a 16. századból. Giovanni Battista Moroni legjobban portréfestészetéről lett hires. A kiállításon a látogatóknak lehetőségük lesz, hogy jobban megismerjék a festő életét és a leghiresebb és legkiemelkedőbb képeit és portréit. Giovanni Battista Moroni az átlag emberekről készített festményeket és képei jól tükrözik az akkori életet és szokásokat. Művészetét a relisztikus és elegáns stílus jellemzi. A múzeum a festő legszebb képeit fogja bemutatni és a képeken keresztül az érdeklődőknek lehetőségük lesz, hogy jobban megismerjék a reneszánsz korát és annak művészetét. Giovanni Battista Moroni leghiresebb vallásos tárgyú képei a Madonna gyermekkel és szenttel, Mária mennybemenetele és a legismertebb portréi pedig a Tudós könyvvel, a Női és férfiportré.

A Giovanni Battista Moroni kiállítás a Royal Academy of Artsban lesz majd látható London belvárosában. A kiállítás 2014. október 24-től egészen 2015. január 25-ig vár minden érdeklődőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük