Madame Tussauds

A híres Madame Tussauds Panoptikuma 1884 óta található a mai helyén, a Marylebone road-on, ahol Madame Tussaud anno megnyitotta. Mára olyan híres ez a múzeum, hogy a világ minden részéről jönnek ide látogatók. Azt is mondják, hogy nem is híres ember az, akiről nem készült még viaszbábú.

Ha kifizetjük az egyébként nem olcsó belépőjegyet, több termen át sétálgatva, megcsodálhatjuk az élethű viaszszobrokat, melyek közül nem egy, igencsak sokba került. A szobrok viszont annyira élethűek, hogy egy pár pillanatig nehéz eldönetni, hogy igazi vagy sem. Vigyázzunk, ezt kihasználva, vannak igazi színészek, akik úgy tesznek mintha bábok lennének, majd a legváratlanabb pillanatban megmozdulnak és a frászt hozzák a gyanútlan látogatóra!

És hogy kiket láthatunk itt? Ki vannak állítva Hollywood híres sztárjai, például Brad Pitt, Angelina Jolie, Julia Roberts, Johnny Depp, híres sportolók, mint például David Beckham, híres zenészek napjainkból, Amy Winehouse, Lady Gaga, Robin Williams és a felejthetetlen sztárok, mint például Beatles és Freddy Mercury. Tudósok, művészek is vannak, mint például Picasso és Einstein. A világ vezetői, politikusai is helyet kaptak a múzeumban.

Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy látogasson el ebbe a nem mindennapi múzeumba!

Hasznos Madame Tussauds információ:

Metró: Bakerloo, Circle, Jubilee, Metropolitan és Hammersmith&City vonalak: Baker Street megálló.
Belépőjegy (2023): 44 Font. Online is lehet jegyet vásárolni a Viator-oldalon.

Madame Tussauds