London Dungeon

A London Dungeon egy nagyon különleges múzeum, amely visszahozza a látogatókat a középkorba. A belépődíj befizetése után 1 és 1 1/2 óra közötti programot élvezhet. Ez idő alatt babákat és filmeket láthat, sétálhat az egykori Londonban, és megfelelő fény- és hanghatások kísérik. A London Dungeon fő témája Hasfelmetsző Jack története.

Ez a múzeum gyerekeknek is ajánlott, de a szülőket figyelmeztetni kell, hogy ijesztő lehet. Ha idősebb gyerekekkel érkezik, vagy különleges, romantikus randevút szeretne kedvesével, akkor a London Dungeon pontosan az, amit keres.

Hasznos információk a londoni börtönről

Cím: Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Rd, London SE1 7PB
Metró: Waterloo (a legközelebbi állomás)
Belépődíj: 32 fonttól (felnőttek) – jegyek a Viatorban
Nyitva tartás: 10.00-17.00 (időről időre némi módosítással)

Hogyan juss el a London Dungeonba?

Számos metróállomás található a London Dungeon közelében, de Waterloo a legközelebbi metróállomás a börtönhöz. Ha szeretné, fontolóra veheti az Embankment, a Charing Cross vagy a Westminster utazását is, és onnan sétálhat. London központjában található, közel olyan népszerű tevékenységekhez, mint az Akvárium, a London Eye és a Tower of London.

London Dungeon képek

A londoni börtön rövid története

A London Dungeon egy híres turisztikai attrakció, amely 1974-ben kezdődött. Annabel Geddes ötlete volt, akinek az az ötlete támadt, hogy hozzon létre egy kísérteties és interaktív élményt, amely bemutatja London sötét és gyakran hátborzongató történelmét.

Annabel Geddes és csapata keményen dolgozott, hogy egyedi és magával ragadó utazást tervezzen London múltjában. Az ötlet az volt, hogy a történelmi eseményeket szórakoztató és oktató módon keltsék életre, a város történelmének sötétebb és titokzatosabb aspektusaira összpontosítva. Amikor a London Dungeon először megnyitotta kapuit, vegyes reakciókat kapott. Néhány embert lenyűgözött az izgalmas és kísérteties élmény, míg mások kissé ijesztőnek találták. Idővel a vonzerő fejlődött, új történeteket, karaktereket és technológiát építve a látogatói élmény fokozása érdekében.

A kezdeti vegyes kritikák ellenére a London Dungeon fokozatosan népszerűvé vált, és kötelező látogatási célponttá vált azok számára, akik egyedülálló és hátborzongató felfedezést keresnek London sötét történelméről. A látványosság azon képessége, hogy ötvözi a szórakozást a történelemmel, London turisztikai tájképének tartós és ikonikus részévé tette.

A London Dungeon egy ideig London belvárosától kissé távol volt, de 2013 óta London szívében található, nem messze olyan népszerű látnivalóktól, mint a London Eye és a Tower of London.