Fontos tudnivalók utazás előtt

Fontos tudnivalók utazás előtt

Nagyon fontos azt tudni, hogy Londonban (az Egyesült Királyságban) egy órával hátrébb van az idő! Így, amikor megérkezünk a reptérre, érdemes rögtön átállítani az óránkat, a meglepetések elkerülése végett!

A másik ami fontos, hogy Angliában, a jobb oldalon van az autókban a kormány és az út bal oldalán vezetnek! Ezt nagyon fontos tudni, mert mi, nem ehhez vagyunk szokva, és gyalogosként a járdáról lelépve autómatikusan másfele nézünk, így ez veszélyes lehet Londonban. Legyünk óvatosak és tartsuk fejben, hogy itt minden fordítva van a közlekedésben!

A buszok nem állnak meg a megállóban, ha éppen senki sem akar leszállni, így ha meglátjuk, hogy a mi buszunk jön, intsük le, itt ez a szokás, senki sem fog furcsán nézni ránk, viszont megkímélhetjük magunkat attól, hogy nagy csodálkozásunkra a buszunk elhúz mellettünk!

Mindenképpen készüljünk fel arra, hogy Londonban, illetve Angliában nem a nálunk megszokott kétágú konnektorok vannak, hanem a háromágú forma, melybe a magyar múszaki eszközöket nem tudjuk csatlakoztatni! Aggodalomra semmi ok, ugyanis mindenhol lehet kapni úgy nevezett transformátort, azaz átfordítót, és így tudunk csatlakozni az áramforráshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük