Manet kiállítás Royal Academy of Arts-ban

Talán nem mindenki ismeri a francia festő, Manet nevét, de akik szeretik a gyönyörű festményeket, azok nem fognak csalódni ennek a tehetséges művésznek a mesterműveiben.

Édouard Manet 1832-ben született Párizsban. Festőként és grafikusként is ismert, a realizmus és az impresszionizmus határát jelentő korszak egyik nagy alakja. Két képe, a Reggeli a szabadban és az Olympia fontos mérföldkövei lettek a későbbi művészeknek az impresszionizmus megteremtésében. Főleg csendéleteket, portrékat és aktokat festett. Utolsó nagy műve, A Folies-Bergère bárja 1882-ben olyannyira elnyerte a közönség tetszését, hogy Francia Becsületrenddel díjazták. Élete utolsó pár évében főleg virágcsendéleteket festett. Egészségi állapota folyamatosan romlott, végül 1883-ban halt meg Párizsban.

2013. január 26 és április 14 között Anglia fővárosában, Londonban a Royal Academy of Arts-ban egy csodálatos portrékiállítás nyílik Édouard Manet leghíresebb műveiből. A kiállítás időrendi sorrendbe állítja Manet portréműveit. Az érdeklődők több mint ötven gyönyörű képet láthatnak, melyeket a Royal Academy of Arts magángyűjteményekből és más múzeumokból, illetve galériákból kölcsönzött.

Ha szereti a művészeteket, akkor ne hagyja ki ezt a felejthetetlen kiállítást. Szervezzen egy kellemes hétvégét a híres Londonba, nézze meg a legizgalmasabb látnivalókat a városban, mint a Buckingham Palotát, a Towert vagy a British Múzeumot, majd a szokásos programokon túl látogasson el a Royal Academy of Arts-ba, hogy lássa Manet csodás műveit. Jó szórakozást!

Manet kiállítás
Royal Academy of Arts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük