John Singer Sargent kiállítás

Sargant - National Portrait GalleryA kiállitás „Sargent: Portraits of Artists and Friends” a National Portrait Galleryben lesz majd megtekinthető a következő évtől. John Singer Sargent egy amerikai festő volt, aki generációjának a legjobb portré festőjeként van számon tartva.

John Singer Sargent 1856-ban született és 1925-ben halt meg 69 éves korában. A múzeum Sargent legjobb és legkiemelkedőb festményeit fogja bemutatni a kiállitás során, ahol a látogatóknak lehetőségük lesz, hogy egy szélesebb képet kapjanak a művész munkásságáról és életéről. Sargent kétség kivül az egyik legkiemelkedőbb amerikai portré festők egyike és 2015-től a legismertebb képei Londonban lesznek kiállitva. Sargent rengeteg kapcsolattal rendelkezett és barátságban volt a legtöbb korabeli vezető művésszel, festővel, szobrásszal, zenésszel és szinésszel. Ezek a kapcsolatok lehetővé tették, hogy portréi személyesek legyenek.

A kiállitás rengeteg képet ki fog állitani a művésztől, megközelitőleg 70 képet vizsgálhatsz meg közelebbről, melyek főleg a művész Londonban, Bostonban és Párizsban való tartózkodása alatt születtek. A kiállitás „Sargent: Portraits of Artists and Friends” Londonban a National Portrait Galleryben lesz majd látható. A kiállitás a művész legfontosabb portréiról 2015. február 12-től egészen 2015. május 25-ig lesz majd megtekinthető. A belépő a kiállitásra felnőtteknek 14.50£. A múzeum szombattól szerdáig reggel 10-tól egészen este 6-ig van nyitva, csütörtökön és pénteken pedig reggel 10-től egészen este 9-ig vár minden érdeklődőt.

National Portrait Gallery
St Martin’s Place
London
WC2H 0HE

Ha még többet megszeretnél tudni a kiállitásról és a múzeumról kattints a következő linkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük