Duke of Wellington – Kiállítás

Wellington in NPGA kiállitás „Wellington: Triumphs, Politics and Passion” a National Portrait Galleryben anglia fővárosában Londonban lesz majd látható. Ez az első nagyobb kiállitás Wellington első hercegéről, ami 2015-ben Londonban lesz majd megtekinthető.

Arthur Wellesley volt Wellington első hercege, aki 1769-ben született és 1852-ben halt meg. Wellesley az egyik legfontosabb figurája volt a 19. századi Angliának. Wellesley ír származasú tábornok és államférfi volt. Arthur Wellesley vezette a szövetséges katonai csapatokat a waterlooi csatában Napoleon ellen, ahol hatalmas gyözelmet arattak a franciák föltött. A kiállitáson a látogatóknak lehetőségük lesz, hogy jobban megsimerjék Wellington első hercegének az életét és életének a legfontosabb eseményeit is egyaránt. A kiállitás lehetőséget teremt a látogatóknak, hogy közelebbről megismerjék az akkor történt eseményeket az Egyesült Királyságban. A kiállitáson számos festmény várja az érdeklődöket Arthur Wellesleyről.

A tárlaton megközelitőleg 59 kép lesz kiállitva Arthur Wellesleyről, akiről számos portré készült élete során. A kiállitáson különböző festők képein keresztül ismerheted meg Arthur Wellesley életét. A tárlaton megtekintheted Goya, Thomas Lawrence és Antoine Claudet festményeit is. A kiállitás „Wellington: Triumphs, Politics and Passion” Londonban a National Portrait Galleryben lesz majd látható. A kiállitás 2015. március 12-től egészen 2015. június 7-ig vár minden érdeklődöt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük