A csodálatos emberi test

A kiállitás ‘Defining beauty, the body in the ancient Greek art’ (A szépség meghatározása, a test az ókori görög művészetben) 2015. március végétől egészén július elejéig lesz majd látható a British Museumban.

Human Body British Museum
A kiállitáson rengeteg az ókori Görögországból fennmaradt remekmű lesz majd megtekinthető és a tárlat központjában az emebri test szépsége és tökéletessége fog állni. A kiállitáson a látogatóknak lehetőségük lesz arra, hogy az ókori görög szobrászaton keresztül egy új képet kapjanak az emberi testről és annak tökéletes felépitéséről. Az ókori görög szobrászatban az emberi testet különböző, de jellegzetes stilusban ábrázolták és ezek a fentmaradt remekművek a következő generációkat és azoknak a szobrászatát és egész művészetét befolyásolta. A kiállitás során a látogatók felfedezhetik és közelebbről megismerhetik a Nagy Sándor időszakából fentmaradt legkiemelkedőbb és legszebb ókori görög alkotásokat.

A tárlat ‘Defining beauty, the body in the ancient Greek art’ az angol fővárosban, Londonban a British Museumban lesz majd láható. A kiállitás 2015. március 28-tól egészen 2015. július 5-ig vár mindenkit. A múzeum hétfőtől csütörtökig délelőtt 10-től egészen este fél 6-ig van nyitva, pénteken délelőtt 10-től este fél 9-ig, szombaton és vasárnap pedig délelőtt 9-től egészen este fél hatig vár mindenkit szeretettel. A kiállitásra a belépő felnőtteknek £16. 50.

British Museum
Great Russell Street, London WC1B 3DG, Egyesült Királyság

Még több információért a múzeumról és a kiállitásról itt olvashatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük