9 dolog, amit egy téli napon Londonban csinálhatsz

Winter activities in London

Ebben a cikkben szeretnénk egy-két tippet adni, hogy merre indulj és hova látogass el egy téli napon Londonban.

9 dolog, amit egy téli napon Londonban csinálhatsz
9 dolog, amit egy téli napon Londonban csinálhatsz – ESB Professional / Shutterstock

Múzeumok

Ha a téli időszakban vagy éppen a városban és hideg van ahhoz, hogy hosszabb időt tölts el kint a szabadban, akkor érdemes hosszabb időt szánni London leghíresebb és legnevesebb múzeumaira. Londonban számtalan ismert és kevésbé ismert múzeum van, de a két múzeum, ahova mindenkinek el kell egyszer az életben látogatnia az a British Múzeum és a National Gallery. A jó oldala a hideg téli napoknak és a fagyos időnek Londonban, hogy nem kell majd órkát sorban állni a múzeumokban és versengeni a turista hordákkal a kiállitások nyugodt megtekintéséhez.

London Dungeon

A London Dungeon egy felejthetetlen útra visz London történelmén keresztül, megelevenítve London leghírhedtebb és legijesztőbb gyilkosait és bűnözőit, mint Hasfelmetsző Jack és Sweeney Tod. A London Dungeon London egyik legismertebb turista mágnese, mely egy humoros, sötét stílusban újrateremti a legborzalmasabb és legismertebb londoni históriákat. A London Dungeon egy kellemes élmény mindenkinek, tele hátborzongató és humoros történetekkel, rövid interaktív előadásokkal, speciális efektekkel, korhű kosztümökkel és díszlettel. A London Dungeon hétfőtől péntekig 10.00-től 16.00-ig, csütörtökön 11.00-től 17.00-ig, szombaton és vasárnap pedig 10.00-től 18.00-ig várja látogatóit.

Madam Tussauds

A harmadik pontunk hasonló lesz a másodikhoz, mivel ez a város másik leghiresebb turista csalogatója, ez pedig nem más, mint a hires viaszbábú múzeum, a Madam Tussaud. A Madam Tussaud főleg azoknak ajánlott, akik élnek-halnak azért, hogy a kedvenc sportolójukkal, celebjükkel vagy esetleg színészükkel találkozzanak. Ezeken felül terémszetesen a királyi család, rengeteg ismert kiitalált film és mesefigura, modellek, hires történelmi alakok és gyilkosok is helyet kaptak az épületben. A hivatalos oldal szerint a múzeum legnépszerűbb viaszfigurái Morgen Freeman, David és Victoria Beckham, Kim Kardashian és Kaney West, Justin Bieber, Kendall Jenner, Michael Jackson, Madonna, Lady Gaga és a lista még hosszan megy tovább. Madam Tussaud hétfőtől péntekig reggel 9.30-tól egészen 17.30-ig, szombaton és vasárnap pedig reggel 9.00-től 18.00-ig van nyitva.

Karácsonyi vásár

A tél nem lenne teljes a karácsonyi vásárok nélkül, szóval a negyedik pontunkban a város legjobb és leglátogatottabb vásárait fogjuk bemutatni. A vásárok általában a karácsony beköszöntével, november vége- december eleje felé jelennek meg szerte a város utcáin. A karácsonyi vásárokon rengeteg kézzel készitett, egyedi karácsonyi dísz és dekoráció közül tudsz válogatni és, ha nem tudod még, hogy mit vegyél karácsonyra a szeretteidnek, akkor itt biztosan megtalálod majd a megfelelő ajándékot. Az ajándékokon és díszeken kivül természetesen nem hiányozhatnak a különféle forraltborok és tipikus karácsonyi nassolnivalók és ételek sem. London legnépszerűbb karácsonyi vásárai a: karácsonyi vásár a Tate Modernnél, karácsonyi vásár a Leicester téren, Southbank Centre karácsonyi vásár és a Winter Wonderland a Hyd Parkban.

Karácsonyi vásár
Karácsony Londonban

Pubs & bars

Ha Londonban jársz, akkor mindenképpen el kell látogatnod egy tipikus, helyi pubba. A szigetország egyik legfelkapottabb és legnépszerűbb helyei a pubok, melyek az évek során szép lassan a britek mindennapjaivá váltak, szóval, ha a város legjobb pubjait keresed, akkor csak olvass tovább, mert ebben a rövid pontban megismerheted London legjobb helyeit. A Cocktail Trading Company egy kellemes, hangulatos hely remek koktélokkal és barátságos árakkal, Coach & Horses egy igen népszerű old-school stílusú hely, mely London belvárosában a Sohoban található, a hármadik pub, amit ajánlani szeretnénk ugyancsak London szívében található, ez pedig nem más, mint az Ape & Bird. Mind a három helyen a legjobb minőségű italokkal és kedves és barátságos kiszolgálással várnak.

Éttermek

A tél egy bizonyos szempontból az egyik legjobb évszak, ha Londonba tervezel utat, ugyanis, amikor a hőmérséklet drasztikusan csökken a turisták száma is párhuzamosan apadni kezd. London évszaktól függetlenül egy nyüzsgő város, ezért nem fogsz olyan évszakot, vagy időpontot találni, amikor nincs egyetlen egy turista sem a városban, de a tél és a hideg idő beköszöntével a városba látogatók száma nagy mértékben csökken. Szóval a tél nemcsak arra alkalmas, hogy nyugodtan élvezhesd a múzeumokat, hanem arra is, hogy London egyik legjobb éttermében egyél. Szerencsére London tömve van a jobbnál- jobb, kisebb és nagyobb éttermekkel.

London Aquarium

A London Aquarium az egyik legjobb program családosoknak egy hideg téli napon Londonban. A London Aquarium, mely egyben Anglia legnagyobb akváriuma, London belvárosában a London Eye közelében található.

Fedezd fel az akváriumon keresztül a világ esőerdejeit, a különböző édes- és sósvizi halakat, cápákat, rájákat, tengeri teknősöket és a számtalan más vizi élőlényt a világ óceánjaiból és tengereiből. Ezeken felül bizonyos állatokat, mint a tengerek veszedelmes ragadozójait, a cápákat meg is lehet simogatni és etetni, de számtalan más interaktív program és előadás is várja még a látogatókat, melyek a tenger gazdag életét hivatottak bemutatni. A London Aquarium hétfőtől péntekig 10.00-től egészen 19.00-ig, szombaton és vasárnap pedig már reggel 9.00-től egészen este 18.00-ig várja látogatót.

Jégpályák

A tél és a hideg idő beköszöntével lassan, de biztosan megjelennek a város különböző pontjain a jégpályák. Mi lehetne szórakoztatóbb, mint barátokkal vagy a családdal közösen együtt korcsolyázni a hangulatosan kivilágított és feldíszített tereken és utcákon!? Abban mindenesetre megegyezhetünk, hogy a karácsonyi előkészületek nem lennének ugyanolyanok, a karácsonyi vásárok és jégpályák nélkül. Londonban számos helyen korcsolyázhatsz, de valószínűleg a legnépszerűbb a Winter Wonderlandban lévő és a National History Museum előtti téren lévő pályák. A szabadtéri jégpályák általában november vége- december eleje körül szoktak feltűnni a városban.

Színházak

Az utolsó pontunkban a londoni színházakhoz szeretnénk kegy kis kedvet csinálni. A tél beálltával rengeteg karácsonyi témájú darab kerül megrendezésre a város színházaiban, igy ha még nem érzed át a karácsony hangulatát, akkor a The Snowman vagy a Slava’s Snow Show azonnal a megkívánt hangulatba fog varázsolni. Londonban számtalan jó színház van, de talán a legismertebbek a Royal Opera House, a National Theatre és a Royal Albert Hall. Mindezekután már nincs is más dolgod, mint kiválasztani a tetszésednek legjobban megfelelő darabot és színházat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük