Rembrandt: Kései munkái a National Galleryben

RembrandtEz a kiállítás Londonban a National Galleryben lesz kiállítva, a Trafalgar tértől csak néhány percnyi sétára található.

A múzeum Rembrandt kései munkásságára, mint a festményei, a rajzai és vázlataira fog fokuszálni. Rembrandt egy holland származású festőművész volt, aki 1606. július 15-én Leidenben született és egészen 1669-ig élt és halt meg Amszterdamban, Hollandiában. A 17. század egyik legkiemelkedőbb alakja és festője. Alkotásai akkor születtek, amikor Hollandia a világgazdaság csúcsán volt, ezt az időszakot Holland aranykornak vagy Rembrandt kornák hívják a művészettörténészek.

A kiállítás az Amsterdam Rijksmuseum támogatásával jött létre és a tárlat megközelítőleg 40 darab festményt, 20 darab rajzot és 30 darab lenyomatot tartalmaz Rembrandt késői munkás éveiből. Ez egy igazán különleges pillanat, mindazoknak, akik szeretnének többet megtudni a művész öregkoráról és a festés iránti szenvedélyéről. Az 1650-es és 1669-es évek között a festészet terén új technikákat, új nyomtatási metodikát próbált ki, ami meglátszik a festményein is. A képei az igazi bizonyíték arra, hogy élete utolsó napjáig hű maradt magához és a festészethez.

A kiállítás 2014. október 15-től lesz majd megtekinthető egészen a következő év, 2015. január 18-ig a londoni National Galleryben. A belépő mindenki számára ingyenes.

Ha még többet meg szertnél tudni a muzeumrol, kattints a linkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük