Stansted és London között

London Stansted London városközpontján kívül található, de a repülőtérre érkező utasok nagy száma miatt könnyű eljutni a repülőtérről a városközpontba. Itt megtalálhatja a legegyszerűbb megoldásokat:

Stansted Repülőtér

1) Stansted Express (vonat)

A Stansted Express vonat 15 percenként indul a repülőtérről, és 45 percen belül eléri a Liverpool Streetet. Ez a vonat megáll Tottenham Hale-ben és Stratfordban is, amely a metróhoz kapcsolódik.

2) Terravision (távolsági busz)

A Terravision több busszal utazik London városközpontjába London Stanstedből. A legegyszerűbb megoldás a National Express A6, amely 10 percenként indul, és London Victoria városába viszi. Az ár £ 12, és appx-et vesz igénybe. 75. perc.

A 10STN05TER kedvezménykódot 11 . június 2023-ig használhatja, hogy 10% kedvezményt kapjon a Stansted és London Victoria és a Liverpool Street/Stratford közötti transzferekre.

3) National Express (távolsági busz)

A National Expressnek számos megállója van Londonban, és segíthetnek például a Stansted repülőtérről bármely más londoni repülőtérre történő transzferben is. Viszonylag olcsó, és jól kell működnie.

4) Foglaljon privát transzfert.

Lehetséges, hogy egy privát sofőr várja Önt, amikor megérkezik a Stansted repülőtérre. Használja az alábbi űrlapot, hogy megtalálja az árakat, és foglaljon egy sofőrt, aki érkezéskor várja Önt a Stansted repülőtér érkezési csarnokában.


Most már készen áll arra, hogy élvezze a fantasztikus napokat Londonban, miután megérkezett a londoni Stansted repülőtérre.

További információ a stanstedi repülőtérről

A London Stansted repülőtér egy nemzetközi repülőtér Essexben, körülbelül 42 mérföldre (68 km) északkeletre London központjától. Ez egyike a London területét kiszolgáló hat repülőtérnek, és a negyedik legforgalmasabb az Egyesült Királyságban, Heathrow, Gatwick és Manchester után.

A repülőteret 1943-ban nyitották meg a Királyi Légierő bázisaként a második világháború alatt, majd később kereskedelmi repülőtérré vált az 1960-as években. Ma számos fapados légitársaság, köztük a Ryanair és az EasyJet csomópontja.

A stanstedi repülőtérnek három fő területe van: utasfelvétel, indulás és érkezés. A terminál modern és tágas, és számos utaslehetőséget kínál, beleértve üzleteket, éttermeket és bárokat. Az üzleti utazók számára üzleti létesítmények is rendelkezésre állnak, például tárgyalótermek és executive társalgók.

A repülőtér különféle közlekedési lehetőségeket kínál London központjába és vissza, beleértve a Stansted Express vonatjáratot, amely körülbelül 45 perc alatt szállítja az utasokat a Liverpool Street állomásra. Busz- és távolsági buszjáratok, valamint taxi és magánautó bérlési lehetőségek állnak rendelkezésre.

Ami az úti célokat illeti, a Stansted repülőtér számos európai és nemzetközi célállomásra kínál járatokat, beleértve olyan nagyvárosokat, mint Párizs, Berlin, Barcelona és New York. Számos népszerű európai nyaralóhely kapuja, mint például a spanyol Costa del Sol és a görög szigetek.

Összességében a Stansted repülőtér egy modern és hatékony repülőtér, amely számos létesítményt és közlekedési lehetőséget kínál a Londonba és Londonból utazó utasok számára.

Néhány további érdekes tény a Stansted repülőtérről.

  • A repülőteret a neves építész, Sir Norman Foster tervezte, aki más ikonikus épületeket is tervezett, mint például a londoni uborka és a berlini Reichstag.
  • A stanstedi repülőteret eredetileg a Heathrow repülőtér 4-es termináljának helyettesítésére építették, de azóta önálló jelentős repülőtérré vált.
  • A repülőtérnek egyetlen kifutópályája van, az egyik leghosszabb az Egyesült Királyságban, 3,048 méterrel (10,000 láb).
  • A repülőtér számos díjat nyert környezeti fenntarthatósági kezdeményezéseiért, többek között a 2020-as Airport Service Quality Awards „Legjobb zöld repülőtér” díját kapta.
  • A stanstedi repülőtér ad otthont a világ legnagyobb repülőtéri tulajdonban lévő napelemfarmjának, amely 48 hektáron terül el, és akár 7,5 MW villamos energiát is termelhet.