Luton repülőtérről Londonba

A Luton repülőtér, hivatalos nevén London Luton repülőtér, egy nemzetközi repülőtér Luton városában, Bedfordshire-ben, körülbelül 35 mérföldre (56 km) északra London központjától. Ez az ötödik legforgalmasabb repülőtér az Egyesült Királyságban, amely évente több mint 18 millió utast szolgál ki.

A repülőteret először 1938-ban nyitották meg önkormányzati repülőtérként, és elsősorban kereskedelmi járatokra használták az 1950-es és 1960-as években. Ma számos fapados légitársaság, köztük az EasyJet és a Wizz Air csomópontjaként szolgál.

A lutoni repülőtér egyetlen utasterminállal rendelkezik, amely számos létesítményt kínál az utasok számára, beleértve üzleteket, éttermeket, bárokat és társalgókat. Az üzleti utazók számára üzleti létesítmények is rendelkezésre állnak, például tárgyalótermek és executive társalgók.

Luton Repülőtér

1) Vonattal

Ha megérkezik a londoni Luton repülőtérre, vonattal könnyen elérheti a városközpontot. A vonatok rendszeresen indulnak a repülőtérről, és vonatjegyeket találhat a szöveg alatti link segítségével.

2) Autóbusszal

Számos busztársaság üzemeltet buszokat London Luton és London városközpontja között. Ezek rendszeresen futnak, és mindegyiknek szép weboldala van, amely minden szükséges információt tartalmaz. A legegyszerűbb megoldásokat az alábbiakban soroljuk fel.

3) Privát taxi

Jobban hangzik, ha egy sofőr vár rád a lutoni repülőtér érkezési csarnokában? Az alábbiakban privát transzfert foglalhat Luton repülőteréről.