Kiállitás a korai fényképészetről

A kiállitás ‘Salt and Silver: Early Photography 1840-1860’ (Só és Ezüst: Korai Fényképészet 1840-1860) 2015. február végétől egészen 2015. június elejéig látható a Tate Britainben Londonban.

Salt and Silver
Kiállitás a korai fényképészetről

Ez az első nagyobb átfogó kiállitás az Egyesült Királyságban a korai fényképészetről, a sóspapir, vagy más néven talbotípia fényképészetről, ami a mai fényképészetnek az egyik előfutára volt. Ezt a formáját a fényképészetnek a brit William Henry Fox Talbot találta fel még 1839-ben. Ez az új technika hihetetlenül gyorsan terjed a világban és rövid időn belül az egyik legelterjettebb formája lett a művészeteknek, ami új lehetőséget nyújtott a művészeknek is egyaránt. A kiállitáson a látogatóknak lehetőségük lesz, hogy jobban megismerjék a fényképészet kialakulását, terjedését és fejlődését az évek alatt. A tárlaton olyan ritka fényképek lesznek majd láthatóak, amiknek nagy része még soha nem volt eddig még kiállitva. A kiállitás ‘Salt and Silver: Early Photography 1840-1860’ az angol fővárosban Londonban a Tate Britainben lesz majd látható. A tárlat 2015. február 27-től egészen június 7-ig lesz majd megtekinthető. A tárlatra a belépő felnőtteknek 12£ gyerekeknek 12 év alatt pedig ingyenes.

Tate Britain:
Millbank, London SW1P 4RG, Egyesült Királyság

Ha még többet megszeretnél tudni a múzeumról és a kiállitásról kattints a következő linkre még több hasznos információért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük