Hogyan látta Németország az Első Világhaborút?

A British Museum London egyik legismertebb múzeuma. 1753-ban alapították és ez volt az első ingyenes nemzeti múzeum az egész világon. Már rögtön a megnyitástól kezdve igen népszerű volt az emberek körében és azóta is csak nő a látogatók száma évről évre.

Az érem másik oldala, hogyan látta Németország az Első Világhaborút

British MuseumA kiállítás az Első Világhaború alatti éltet és a háború miatt kialakult új helyzetet próbálja meg bemutatni. Az érem gyűjtemény egy olyan művésztől származik, aki 1914 és 1919 között Németországban élt az Első Világhaború alatt. Egyes medálok provokatívak más érmek pedig kritikát formálnak a háború ellen és az értelmetlenül meghalt emberi életekért. Sok művészt megihletett a háború és sokan megörökítettèk valamilyen formában, sokan felszólaltak a háborúban tapasztalt brutalitás ellen. Ezeken a medálokon a művészek bemutatják, hogyan leselkedik a halál a csatamezőkön az égen és a vizeken, hogyan vadássza le a katonákat, süllyeszti el a hajókat. A háború további más kérdéseket is felvetett, amit szintén sok művész megörökített, ilyen volt a háború miatt kialakult éhezés és nyomorgás.

A kiállítás bemutatja az Első Világhaborút egy másik szempontból, egy olyanból ami eddig ismeretlen volt, az érmek segítenek jobban megérteni a háború alatti életet az emberek viszonyát az élethez és a halálhoz egyaránt.

Az ingyenes kiállítás május 9-től november 23-ig tekinthető meg. További információkért látogass el a múzeum hivatalos oldalára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük