Filmek, amik Londonban játszódnak

Mivel London az egyik legnépszerűbb és legfontosabb városok egyike Európában és az egész világon is egyaránt, ezért az sem meglepő, hogy rengeteg film játszódik az angol fővárosban. Ebben a rövid cikkben azokat a filmeket fogjuk röviden ismertetni, amik Londonban játszódnak.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Az első film a listánkról a Sherlock Holmes: Games of Shadows. A Sherlock Holmes egy 2009-es amerikai-német-angol misztikus akció film, amit Guy Ritchie rendezett. A film Sir Conan Doyle angol író kitalált figurájáról Sherlock Holmes és hűséges barátjáról Dr. John Watson kalandjairól szól. Az egész film a 19. századi Londonban játszódik. A film főszereplői Robert Downey, Jr., mint Sherlock Holmes, Jude Law, mint Dr, John Watson, Rachel McAdams, mint Irene Adler és Mark Strong, mint Lord Blackwood.

Closer
CloserA második film a listánkról a Closer. A Closer (Közelebb) egy 2004-es amerikai romantikus dráma, amit Mike Nichols rendezett és Patrick Marber írta. A film az 1997-es díjnyertes novella Closer adaptációja, amit szintén Patrick Marber írt. A film négy főszereplője Julia Roberts, mint Anna, Natalie Portman, mint Alice, Jude Law, mint Dan és Clive Owen, mint Larry. A film története négy idegen életének összefonódásáról, szerelemről, szenvedélyről és drámáról szól. Az egész film London különböző helyein játszódik.

Bridget Jones’s Diary
Valószínűleg az egyik leghíresebb romantikus filmek egyike, ami Londonban játszódik a Bridget Jones’s Diary (Bridget Jones naplója) című film. A Bridget Jones naplója egy aranyos 2001-es angol-amerikai romantikus vigjáték, mely Helen Fielding Bridget Jones’s Diary könyvének nyomán készült. A film főszereplői, Renée Zellweger, mint Bridget Jones, Hugh Grant, mint Daniel Cleaver és Colin Firth, mint Mark Dacy. A film Bridget Jones vicces és kalandos szerelmi életét mutatja be és, hogy hogyan talál rá végül az igaz szerelemre.

The Harry Potter
A Harry Potter filmek is Londonban és Angliában játszódnak, többek között London egyik legnagyobb és legforgalmasabb pályaudvarán a King’s Cross station-on és a londoni állatkertben. A Harry Potter filmek az angol iró J. K. Rowling népszerű gyerek könyvein alapul. A film a fiatal varázsló, Harry Potter és legjobb barátainak a kalandjait mutatja be. A film főszereplői Daniel Radcliffe, mint Harry Potter, Rupert Grint, mint Ron Weasley és Emma Watson, mint Hermione Granger.

SnatchSnatch
Az egyik kedvenc filmünk a listáról, ami szintén teljes egészében London különböző helyein játszódik Guy Ritchie világhírű csavaros történetű alvilági filmje a Snatch (Blöff). A Blöff egy 2000-es krimi vigjáték, aminek főszereplői Brad Pitt, mint Mickey O’Neil, Jason Statham, mint Török, Vinne Jones, mint Golyófogú Tony, Stephen Graham, mint Tommy, Alan Ford, mint Bunkó Polford stb. A Blöff története az alvilági Londonban, két szálon futva játszódik.

Love Actually
Az egyik legnépszerűbb romantikus filmek egyike a Love Actually (Igazából Szerelem). Az Igazából Szerelem egy 2003-as amerikai-angol romantikus vígjáték, amit Richard Curtis írt és rendezett. A film teljes mértékben Londonban játszódik és tíz különböző rövid kis önálló történetet mutata be. A történet maga 5 héttel karácsony előtt kezdődik és hétről hétre mutatja be a szerelmes párok történetét és életük alakulásat. Az Igazából Szerelem című filmben olyan neves brit és amerikai színészek játszanak, mint Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Laura Linney, Emma Thompson, Alan Rickman, Kiera Knightley, Martine McCutcheon, Bill Nighy és Rowan Atkinson.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük