Robert Burns napja

Robert Burns napja

Robert Burns híres skót költő és dalszövegíró volt, aki a 18. században élt. 1759. január 25-én született egy Alloway nevű kis faluban, Skóciában. Burnst gyakran nevezik „Skócia nemzeti költőjének”, mivel jelentősen hozzájárult a skót irodalomhoz és kultúrához.

Egy farmon nőtt fel, de többet tett az állatok gondozásánál; Szeretett verseket olvasni és írni. Burns skót nyelven írt, az angol Skóciában beszélt változatában. Írt a mindennapi életről, a szerelemről, a természetről és a hétköznapi emberek küzdelmeiről.

Leghíresebb műve az „Auld Lang Syne”, amelyet világszerte gyakran énekelnek szilveszterkor. Lehet, hogy hallottad az embereket, akik énekelték és kézen fogva ünnepelték az új év kezdetét.

Milyen Robert Burns Day Londonban?

A Robert Burns-nap az ünneplés napja. Hogyan zajlik az ünneplés? A hagyomány szerint haggist és tatty-t esznek vacsorára, és a skót whisky elengedhetetlen az ünnepléshez. Számos bár és étterem különleges menüt kínál január 25-én, így London egész területén könnyű részt venni az ünnepségen.

Sok helyen ünneplik a Robert Burns-napot versfelolvasással, pirítósokkal és duda zenével. A hagyományos ceilidh tánc egy másik lényeges része az ünneplésnek.

Robert Burns napja

január 25.

Készen állsz arra, hogy többet megtudj a whiskyről a Robert Burns napon?

Szeretne egy whiskyvel kapcsolatos programot élvezni Robert Burns napján? Nézd meg a következő oldalt , hogy találj néhány fantasztikus Whisky-programot Londonban.

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük