Kezdőlap Events - London Infó Kiállitások A selyemutak – kiállítás.
Selyemút

A selyemutak – kiállítás.

Egy klassz kiállítás lesz a londoni British Museumban! Hallottál már valaha a Selyemútról vagy a Selyemutakról, az ősi kereskedelmi útvonalakról, amelyek összekapcsolták Ázsiát, Afrikát és Európát? Elképzelheti a sivatagokon áthaladó tevekaravánokat, vagy a nyüzsgő piacokon selymeket és fűszereket cserélő kereskedőket. De a Selyemút sokkal több volt, mint egy útvonal. Összetett úthálózat volt, amely összekapcsolta az embereket és helyeket Japántól Nagy-Britanniáig, valamint Skandináviától Madagaszkárig.

Ez a kiállítás a múzeumban megmutatja, hogy ezek az utazások hogyan alakították a különböző kultúrákat és történelmet. A Selyemutak történetének egy különleges időszakára összpontosít, körülbelül Kr. u. 500 és 1000 között. Ebben az időszakban nagy előrelépések történtek a különböző társadalmak összekapcsolásában, és a vallások kontinenseken átívelően terjedtek el.

A British Museum közel 30 másik intézménnyel fogott össze, és ennek eredményeként a világ minden tájáról láthat olyan tárgyakat, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a Selyemutakhoz. A kiállításon látható tárgyak közül sok még soha nem járt az Egyesült Királyságban, így a látogatók rendkívüli lehetőséget kapnak arra, hogy többet megtudjanak a történelem ezen izgalmas időszakáról.

De ez a kiállítás nem csak tárgyakról szól. A kiállítás látogatása során lehetősége nyílik arra, hogy bizonyos karaktereket és figurákat kövessen, például Willibaldot, egy angol balzsamcsempészt és egy híres kínai hercegnőt, aki bevezette a selyemgazdálkodást új királyságába. Történeteiket követve többet tudhat meg a Selyemutakról és annak hatásáról az akkori életre és a mai életre.

A selyemutak – kiállítás.

Helyszín: British Museum
Időpont: 2024. szeptember 26. – 2025. február 23.

Nem hangzik ez érdekesen? A kiállítás jegye körülbelül 17 GBP-be kerül, és mindig bölcs dolog előre lefoglalni jegyét az interneten.

Szeretne többet megtudni más londoni kiállításokról, koncertekről, programokról, fesztiválokról, futóversenyekről és tevékenységekről? Tudja meg , mi történik Londonban itt.

Karaván a selyemutakon.
Az illusztráció a Bing Designer segítségével készült.

Más élményeket keres a múzeum közelében?

Sok klassz hely van, amelyet meg kell látogatnia a British Museum közelében. Volt már alkalmad játszani a Monopoly-t a való életben, miközben te vagy a karakter az asztalon? Többet kell olvasnia a Monopoly Lifesized-ről, nagyon közel a múzeumhoz.

Ha friss levegőre vágyik egy zöld tüdőben Londonban? Vessen egy pillantást a Bedford Square Gardensre, a Russel Square-re vagy a Bloomsbury Square Gardenre.

Szeretne még többet megtudni Egyiptom történelméről? Az egyiptomi történelemmel és régészettel foglalkozó Petrie Múzeum csak néhány háztömbnyire található a British Museumtól.

Címkék:

Dátum

szept 26 2024 - febr 23 2025

Idő

Egész nap

Helyszín

British Museum
British Museum
Great Russell Street, London WC1B 3DG
Kategória

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük