Transportation in LondonLondon, Európa egyik legmodernebb, leglátogatottabb városa. Ha van időnk, induljunk neki a városnak gyalog! Meg fogunk lepődni, hogy a belvárosban, milyen sok látnivalóba ütközünk majd, anélkül, hogy bármire is felszállnánk! Séta közben pedig magunkba szívhatjuk a város hangulatát.

Persze, ki ne hallott volna az emeletes piros buszokról? Mindenképp szálljunk fel egy ilyenre, ha tehetjük többre is, hihetetlen élményben lesz részünk! Menjünk fel az emeletre és ha szerencsénk van az első ülések valamelyike pont szabad lesz, akkor aztán tényleg élvezhetjük a fantasztikus kilátást! Viszonylag olcsón kapunk így egy városnézést! A buszhálózat nagyszerű, mindenhova el lehet jutni busszal, azon se lepődjünk meg, hogy az emberek le s föl ugrálnak a buszokról és nem csak a megállókban! Ezt azért ne utánozzuk, mert mi nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy hogyan kell mozgó jérműről csak úgy leszállni!

Jó azt is tudni, hogy Londonban ha egy megállóban várjuk a buszt, akkor le kell inteni, mert csak akkor fog megállni, ha esetleg nincs olyan aki épp le akar szállni! Azt se feledjük, hogy a buszokra csak az első ajtón lehet felszállni és a hátsón pedig le. A buszvezető ellenőrzi a jegyet, vagy a leolvasó elé kell érinteni a bérletet vagy ha nincs jegyünk a vezetőnél is lehet venni!

London felszíni közlekedése nem létezhetne, ha nem lenne fantasztikus, és hatalmas föld alatti közlekedése is! A város alatt 12 metróvonal van, ezeken kívül pedig van még vonathálozat is.

Autót is bérelhetünk, de csak olyanoknak ajánlott, akik nem ijednek meg attól, hogy Angliában nem csak a kormány van „rossz” helyen, azaz az autó jobb oldalán, hanem a közlekedés is fordított (baloldali)! Ez gyalogosan sem egyszerű, de autóval pedig kész életveszély lehet, így ez tényleg csak azoknak ajánlott akik nagyon bátrak és képesek pillatok alatt hozzászokni ilyen változásokhoz.

Egyéb cikkek a Londondi közlekedésről: